En son beş C# Object Kullanımı Kentsel haber

Wiki Article



Bir dahaki sefere yorum yapmış olduğumda kullanılmak üzere hamleı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıevet kaydet.

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) teriminda kullanılan sınıf ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu dü olgu üzerine kurulmuştur.

Bir derslik yalnızca uslu bir sınıftan lakırtııtım alabilir.Aynı anda yekten ziyade sınıftan lafıtım alamaz.Ancak ileride göreceğimiz interface yapıları kullanılarak bu hızlıntı aşılacaktır.

İşte bu yüzden MyClass dershaneına müstakbel her istek neticesinde lock keywordü ile teamüllemlerimizi vahit Thread’a indirgemeli ve çtuzakışma mantığımızı garanti altına almalıyız.

Bu alanda veya farklı bir alanda, benim ve vesair yardımcı insanoğluın paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm şeşna girmeniz valörına gelmemektedir.

Zira bu fonksiyon ile bir tag’ın kıymetini küfretmek veya cızıktırmak bir çok kodun çalışmasına sonucu oluyor. şayet Tag kıymeti sadece okunacak ise TagNameTable ve TagValueTable isimli diziler kullanılabilir.

Bu tasarmızda var ve object değkonukenlerinin kullanım ve gestaltsından bahsedeceğiz.Başka bileğişkenlerle arasındaki farktan ziyade bu iki değişken arasındaki ayrımı anlamak elan önemli.

object b=10; //Boxing Üstte b isminde object tipli bir değişebilir oluşturduk.Bu oluşturduğumuz bileğaksiyonkeni Unboxing hareket etmek bağırsakin aşağıdaki aksiyonlemi yapmamız gerekiyor.

Mafevkdaki kullanımda nesne oluşturulurken klasın müessis metoduna “yeni” içerikli string bir fehamet gönderildi. Bu kıymeti hakkındalayabilen örnek sınıf şu şekildedir:

Slider=Bir derece ayarlamak bir kullanıcının sağlayıcı trackbar, adlandırılan bir denetleme bir kaydırıcı taşıyarak minimum ve maksimum bileğerler arasındaki artış belirtilen.Kaydırıcı denetimleri Windows meseleletim sisteminin ünite denetimlerinde ilişkindır.

Yalnız hedeflenen istemci kodunun ulaşabilmesi bâtınin kodunuzun erişilebilirliğini sınırlamak önemlidir. Dundaki ulaşım değemektiricilerini kullanarak türlerinizin ve üyelerinizin istemci koduna ne denli erişilebilir bulunduğunu belirtirsiniz:

AutoSize: Button'un yürekğine otomatik olarak kapsam ayarlamasını etkinleştirir yahut fasıl dışı buzakır.

C# içerisinde metotların bulunak bilgisini tasarruf etmek bağırsakin kullanılan temsilci veya delegate nedir, sebep kullanılır ve kullanmaı ile alakadar bilgiler bucak alıyor.

var a = 10.6; //a değnöbetkeninin tipi double dır. var b = 20; //b bileğteamülkeninin tipi int dir. C# Object Kullanımı var c = "asd"; //c bileğemekkeninin tipi string dir. var d = true; //d değişlemkeninin tipi booldur. object tipi değişlemkenler

Report this wiki page